fbpx

Messziről nézve csodálatosnak látszik…

Ma délelőtt adtam magamnak pár óra szabadidőt. Néha szükség van rá, hogy az ember lánya rendet tegyen a saját fejében is, ne csak az ügyfelekében. 🙂

Ahogy ott üldögéltem a Naplás tó mellett, felfigyeltem rá, hogy a természetben pont hasonló módon működnek a dolgok, mint a vállalkozásokban.

Ha messziről nézünk rá egy cégre, rendezettnek, jól működőnek tűnik szinte minden esetben.

Ha viszont elkezdjük kapirgálni azt a bizonyos felszínt, hamar kiderülhet, hogy közelről már nem is olyan tökéletes a kép.

Megmutatják magukat a szervezet hiányosságai, törései, előbukkannak a rejtett hibák, amelyeket kétféleképp kezelnek a tulajdonosok, cégvezetők:

„Nálunk minden rendben, nincs itt semmi látnivaló! Nincs szükségünk segítségre, itt minden működik!”  Ezzel a szöveggel általában azok a cégvezetők hajtanak el, akik egyszerűen nem hajlandóak szembenézni a valósággal, mármint azzal, hogy minden szervezetben vannak olyan területek, amelyekre ráfér a ráncfelvarrás, az átvilágítás, a fejlesztés.

A másik hozzáállás pedig az, amikor maga a cégvezető veszi észre, hogy náluk szükség van valamilyen szintű beavatkozásra, rendrakásra, káoszmentesítésre. Ilyen esetekben tudok segíteni.