fbpx

Szükséges-e a cégtulajdonosi és a menedzseri munkakört szétválasztani KKV-k esetében?

A hazai kisvállalkozások nagy többségében a tulajdonosi és a menedzseri munkakör nem válik szét. Nyilvánvalóan ennek megvan a maga természetes oka: a kisvállalkozásokra jellemző fejlődési folyamat.

Egy idő után viszont – ahogy a kisvállalkozás növekedésnek indul – ez a helyzet ronthatja a versenyképességet és korlátozhatja a vállalkozás továbblépési lehetőségeit. Vannak cégtulajdonos menedzserek, akik olyan tanulmányi háttérrel, vagy esetleg olyan előzetes munkatapasztalattal rendelkeznek, amely kompetencia szükséges a stratégia és a végrehajtási folyamat kidolgozásához, de általában nem ez a jellemző.

A vállalkozás alapját képező szakterületen kiváló képességekkel rendelkező vezetőnek is szüksége lehet olyan megbízható szakemberekre, menedzserekre, akik képesek felügyelni a HR, marketing, sales, kontrolling vagy az operatív feladatokat.

Ezen szakértők bevonása lehetőséget ad az ügyvezető számára, hogy a tulajdonosi szerepére koncentrálhasson úgy, hogy közben a cége továbbra is prosperáló pályán marad.